Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan készítsünk házi tésztát

Hogyan készítsünk házi tésztát

A házi tészta mindig is a hagyomány szinonimája volt Olaszországban. Az, ami visszarepít minket az időben, amikor az autentikus ízek sosem hiányoztak az asztalról. A barátok és a család meglepése egy frissen elkészített tészta felszolgálásával ma is olyan gesztus, amely magában foglalja a törődést. Készíthetjük akár ebédre vagy vacsorára mint régen. Ha a nekünk leginkább tetsző formák dagasztása és megrajzolása, vagy a tészta nagyanyáinkhoz hasonlóan kézzel történő kinyújtása túl nehéznek tűnik akkor is van megoldás. Szerencsére ma már lehet kapni olyan konyhai segédeszközöket, mint például az Ariete tésztakészítő gép, ami megkönnyíti a dolgunkat, és élvezetessé teszi a tésztakészítés folyamatát.

Nézzük meg együtt, hogyan kell használni a tésztakészítőt, és lássunk néhány finom receptet, amit egy igazi szakács is megirigyelhet!

Hogyan készítsünk tésztát otthon?

A házi tészta igazi művészet.

A tésztát kézzel, tésztalappal vagy a sodrófával nyújtani nem mindenki szereti, és nagyon időigényes is. Ezért tökéletes választás az Ariete Pastamatic tésztagép, amely pillanatok alatt képes elkészíteni a friss tésztát.

Minden Pastamatic modell kompakt kialakítású és könnyen használható. A készülékhez járó 4 különböző korongnak köszönhetően 5 különböző formájú friss tésztát készíthetünk majd: spagetti, tagliatelle, makaróni, pappardelle és lasagne. Egyetlen géppel és egy áttekinthető, ötletekkel teli receptkönyvtől vezérelve néhány egyszerű lépéssel lehetőségünk lesz gyúrni, kinyújtani a tésztát, és az általunk leginkább kedvelt formátumra szelni. Ezenkívül a gluténérzékenyek elkészíthetik gluténmentes változatban is, olyan gluténmentes lisztek felhasználásával, mint a quinoa, rizs vagy kukoricaliszt.

Az Ariete Pastamatic tésztagéppel nagyon könnyen elkészíthet a lasagnet, a pappardellet, fettuccinet, tagliatellet, vagy kipróbálhatja a töltött tésztákat és a tagliolinit is. Az oldalmotor automatikusan kinyújtja a tésztát, kézi beavatkozás nélkül. A készüléken  9 különböző vastagsági szint közül választhatunk, melyek mindenki ízlésének megfelelnek. Csak egy görgőt kell felszerelni a tésztagép testére, és már be is kapcsolhatjuk a motort. Így azonnal sima és egyenletes vastagságú tésztát kapunk, amely készen áll a szárításra, főzésre és fűszerezésre. Az Ariete elektromos tésztagép néhány egyszerű lépéssel kézi tésztakészítővé változtathatjuk, így egy olyan készüléket kapva, mint amilyennel nagyszüleink készítették a tésztákat.

 

Friss házi tészta: a legjobb receptek

A házi tészták nem egyformák. Mondhatnánk úgy is, hogy ahány ház annyi szokás. A Pastamatic segítségével kipróbálhatjuk magunkat az igazi tésztakészítésben, melyet igényeinknek és ízlésünknek megfelelően alakíthatunk ki. Az alábbiakban néhány hasznos receptet mutatunk be, amik olyan ízletesek és egészségesek, mint azok, amelyeket teljesen kézzel készítettünk.

Házi tészta

A házi tészta elkészítése a Pastamatic segítségével már nem lesz hosszú és bonyolult folyamat. Szükségünk van 400 g lisztre, 1 tojásra, 50 ml vízre, 15 ml olajra és sóra. A hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy a vizet fokozatosan adagoljuk a többi hozzávalóhoz. Addig gyúrjuk, míg a tészta megfelelő morzsa állagú nem lesz. Az extra íz érdekében spenótot is hozzáadhatunk, és színes tésztát is készíthetünk. A tészta begyúrása után csak az a dolgunk, hogy a Pastamatic segítségével tetszőleges vastagságúra, és alakúra nyújtsuk.

Házi búzadara tészta

400 g búzadara, 140 ml víz, 15 ml olaj és só. Ezek a hozzávalók a házi búzadara tészta elkészítéséhez. A hozzávalókat a víz kivételével összekeverjük, majd apránként adagolva hozzá a szükséges vizet összegyúrjuk. A megfelelő állag elérése után a tésztát a Pastamatic segítségével kinyújtjuk, és a segítségével tetszőleges formára vágjuk.