Toszkán piadina:
Hozzávalók:
- 1 evőkanál csicseriborsó püré
- 3 szelet finocchiona
- 3 darab articsóka olajban
- 3 szelet félig fűszerezett pecorino
Elkészítés:
Vágjunk be egy piadinát úgy, hogy a közepétől a széle felé haladjunk. A toszkán változatnál a bevágástól balra kenjük a csicseriborsópürét, közvetlenül fölé szórjuk a finocchionát, majd jobbra az articsókát, alulra pedig a pecorinót helyezzük.
Hajtsuk a piadina egyik ízét a másikra, az óramutató járásával megegyezően. Majd helyezzük az összehajtott piadinánkat a kenyérpirító nyílásába, és pirítsuk 4-es fokozaton míg, a kívánt pirítást el nem érjük.
Forrón tálalva fogyasszuk!
'Ceasar salátás' piadina:
Hozzávalók:
- 1 szelet csíkokra vágott grillezett csirkemell
- 1 teáskanál mustár
- 1 saláta levél
- Parmezán pehely
Elkészítés:
Vágjunk be egy piadinát úgy, hogy a közepétől a széle felé haladjunk. A ceasar saláta változatnál a bevágástól balra kenjük a mustárt, közvetlenül fölé a csíkokra vágott csirkemellet helyezzük, majd jobbra a parmezánt, alulra pedig a salátalevelet tesszük.
Hajtsuk a piadina egyik ízét a másikra, az óramutató járásával megegyezően. Majd helyezzük az összehajtott piadinánkat a kenyérpirító nyílásába, és pirítsuk 4-es fokozaton míg, a kívánt pirítást el nem érjük.
Forrón tálalva fogyasszuk! :)
Édes piadina:
Hozzávalók:
- ¼ alma vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál mandulakrém
- 1 teáskanál tetszés szerinti lekvár
- 1 teáskanál krémsajt
- cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
Vágjunk be egy piadinát úgy, hogy a közepétől a széle felé haladjunk. Az édes változatnál a bevágástól balra kenjük a krémsajtot, közvetlenül fölé szórjuk a cukor és fahéj keverékét, majd jobbra a vékonyra szeletelt alma kerül, alulra pedig a mandulakrém, és a lekvár keveréke.
Hajtsuk a piadina egyik ízét a másikra, az óramutató járásával megegyezően. Majd helyezzük az összehajtott piadinánkat a kenyérpirító nyílásába, és pirítsuk 4-es fokozaton míg, a kívánt pirítást el nem érjük.
Forrón tálalva fogyasszuk!