Receptek
Piadina receptek Vintage kenyérpirítóval
Olyan reggelire vágysz, ami nem a megszokott?!
Ráadásul gyorsan elkészül, könnyen csomagolható akár reggelire akár ebédre és még finom is?!
Mutatunk neked 3 receptet, melyre ez mind igaz, és semmi másra nincs szükséged hozzá, csak az Ariete Vintage kenyérpirítójára. Legyen az akár a két szelet vagy a négy szelet pirítására alkalmas készülék.
Receptjeink végén egy videót is talál a piadinák elkészítéséről!
Hogyan készítsünk házi tésztát
A házi tészta mindig is a hagyomány szinonimája volt Olaszországban. Az, ami visszarepít minket az időben, amikor az autentikus ízek sosem hiányoztak az asztalról. A barátok és a család meglepése egy frissen elkészített tészta felszolgálásával ma is olyan gesztus, amely magában foglalja a törődést. Készíthetjük akár ebédre vagy vacsorára mint régen. Ha a nekünk leginkább tetsző formák dagasztása és megrajzolása, vagy a tészta nagyanyáinkhoz hasonlóan kézzel történő kinyújtása túl nehéznek tűnik akkor is van megoldás. Szerencsére ma már lehet kapni olyan konyhai segédeszközöket, mint például az Ariete tésztakészítő gép, ami megkönnyíti a dolgunkat, és élvezetessé teszi a tésztakészítés folyamatát.
Nézzük meg együtt, hogyan kell használni a tésztakészítőt, és lássunk néhány finom receptet, amit egy igazi szakács is megirigyelhet!
Szilvás sütemény recept Ariete konyhagéphez
A kevert sütemény igazi nyári desszert, ami nagyon népszerű, és rengeteg változatban létezik. A szezonális gyümölcs tökéletes választás ehhez a süteményhez. Így mindig friss alapanyagokkal és változatosan elkészíthető. Nyár végén érik a szilva, a szőlő és a barack, így ezeknek a gyümölcsöknek a felhasználásával hoztunk egy tökéletes süteményreceptet. Természetesen bármilyen gyümölccsel lehet helyettesíteni a receptben találhatókat, legyen az akár fagyasztott, vagy kompót.
Genovai pesto recept botmixerrel
A szupermarketekben könnyen megtaláljuk, de a friss, otthon elkészített pesto verhetetlen marad. Az olasz kulináris hagyomány szerint, különösen a liguriai régióra jellemzően hagyományosan mozsárban készítik el a szükséges hozzávalók feldarabolásával, és összekeverésével.
Mozsárral azonban nem mindenki rendelkezik a konyhában, vagy nem tudja megfelelően használni. Szerencsére a genovai pesto receptjét olyan botmixerrel vagy aprítóval is elkészíthetjük, mint amilyen az Ariete webáruházban kapható. Néhány perc múlva az élénkzöld és a friss bazsalikom illata megtölti a konyhát, a pestot pedig azonnal fogyaszthatjuk, vagy az utolsó pillanatban ebédre, vacsorára is elkészíthetjük.